Kickstarter: ”Datajournalistik för alla”

Share Button
The Manual amongst friends...
andré.luís / Foter.com / CC BY

Det är fler än Washington Post som vill stärka kopplingen mellan programmering och journalistik. En av dem är Dave Stanton, som söker finansiering på Kickstarter för projektet For Journalism, som ska skapa utbildningsmaterial för ”nästa generations utvecklare av nyhetsapplikationer”.

”Vi har ett pipelineproblem med människor som har data- och programmeringskunskaper för journalistik. Det finns bra organisationer och institutioner som gör enorma framsteg, men vi behöver en branschgemensam lösning för att att utbilda nästa generations journalister”, inleds pitchen på Kickstarter.

En spännande målsättning, och inte blir det mindre intressant när man tittar på det dream team om åtta personer som Stanton har satt ihop: Jeremy Bowers (NPR), Christopher Groskopf (NPR), Jeff  Larson (ProPublica), Jacqui Maher (New York Times), Michelle Minkoff (Associated Press), Ryan Pitts (SpokesmanReview), Ken Schwencke (Los Angeles Times), Mike Tigas (ProPublica) och Chase Davis (NY Times). Tillsammans ska de skapa åtta kurser inom områden som Ruby on Rails, Django, responsiv webbdesign, visualisering och cybersäkerhet.

Insamlingen startade 25 januari med målsättning att få in 32 000 USD. De har i skrivande stund, med 23 dagar kvar, dragit in drygt 18 000. Tycker du att det låter intressant och värt att vara med och finansiera för att det ska bli verklighet? Läs mer och lägg en slant på Kickstarter.